marinka at klaaqu.com

1week in Berlin

2014/11/06

Tulikin taas reissattua lokakuun puolella. Tallinnassa pieni päiväekskursio, josta haettiin olevinaan tosi halvalla kilohinnalla se valkoiseksi maalattu Halloween kurpitsa. Sitten lensinkin yhden koulupäivän jälkeen Tukholmaan vuorokaudeksi ja tuli siinä sitten sellainen päiväkävely kuninkaan linnalle tehtyä, mutta sitten lento Arlandalta Berliiniin jo odottokin ja sinne maijoituin viikoksi kaverini Ayan luo. Olen Ayan oikeastaan tavannut jo todella monta vuotta sitten kun olin 16-vuotiaana New Yorkissa pari viikkoa ja nykyisin Aya asuu Berliinissä niin tulipa vihdoin visiteerattua. Ja vaikka olen matkaillut aika paljon vuoden sisällä niin näin optimaalista turismin riemuvoittoa en olekkaan toteuttanut.

So I went to Berlin for a week, after visiting Estonia and Sweden last month as well. Here is sort of a photospam from my trip. I'm sorry I only wrote the entry in finnish. But I will say that the Bikram Yoga place in Mitte, was really nice!Kertani oli siis ensimmäinen Berliinissä. Muurille siis jo heti ekojen päivien joukossa niin on sekin sitten nähty. En enää muista missä järjestyksessä kaikki tapahtui, mutta anyway sain aika paljon yksin tehdä asioita sillä Aya oli koulussa tai töissä päivät ja antoi vain paperille ohjeet miten U-bahn liikkuu mihinkin suuntaan. Satuinkin eilen itseasiassa käyttämään Helsingissä metroa ekaa kertaa reissun jälkeen ja oikein jähmetyin metrokarttaa vilkaistessani kun siinä oli vain se yksi viiva heh. U-bahnin varmaan joka ikinen värilinjasto tuli tutuksi kun niin eksyin, että seikkailin vailla kohdetta. Lähdetään siitä, että kävin miljoonassa eri museossa mm.
Topography of Terror (Natseihin liittyviä faktoja tosi paljon ihana),
Botanical Garden (kaunis ihana ihana!!),
Pergamon (No tuli olo et oon Lara Croft kun niiden asioiden läpi vaelsi),
Museum of Communications (apua ihan turha älkää menkö jos ei ole sitä ilmaista kolmen päivän museopassia),
Jewish Museum (arkkitehtuuriltaan aivan mahtava, olin sellaisessa koomassa, että se varsinainen historia jäi vähemmälle lukemiselle) muutamat kirkot ja muut nähtävyydet tuli käveltyä ohi, että joo kyllähän se Eurooppa näyttää samalta kuin koulukirjoissa.


Kahvilakulttuurihan on todella voimakas Berliinissä ja samoin ulkomaalaisten sinne tuoma ravintolabisnes. Otin tietysti yhdet currywurstit take-awayna matkaan joo, mutta lähinnä jokailta kokeilin jotain muun maalaista. Aya vei minut aina niille pienemmille sivukaduille, joissa ei sitä turismirysää ollut niin tuli syötyä aivan todella halvalla. Alla nyt kuvaa esim Mittessä sijaitsevasta Princess Cafesta (jonka kakut olivat aivan uskomattoman ihania) ja sitten joku käsittämättömän ihana intialainen paikka, jonka nimeä en enää tosin muista.Yhtenä iltapäivänä mentiin myös kokeilemaan Bikram Joogaa Mittessä. Paikan nimi taisi olla Bikram Mitte ja ensikertalaiselle irtosi 20egellä matto ja vapaa pääsy oppituneille seuraavan 10 kerran ajan. Tarkoitus oli käydä kahdesti edes, mutta ehdinkin vain sitten kerran. Olen aikaisemmin käynyt hot joogassa, mutta se varsinainen Bikram Jooga oli toistaiseksi vielä kokeilematta. Tunti oli tietysti myös saksaksi, että se loi oman haasteensa, mutta hyvin siitä tuli suoriuduttua. Salin tilat olivat myös ihanan avarat ja vaaleat, joten suosittelen jos nyt jää jonkun Berliinin reissua varten mieleen. Tunnin jälkeen tarjolla oli vielä omenia ja teetä, joita voi syödä omaa suihkuvuoroaan odotellessa.
Mutta sanotaanko, että meni jonkun verran varmasti loistavaa informaatiota ohi kun en saksaa yhtään puhu ja vaikka jooga onkin todella tuttua kaikin puolin niin silti kielimuuri hiemann, että en ensikertalaiselle suosittelisi ottamaan tunteja hepreaksi. Sitten tuli vielä käytyä näkemässä Mauerpark, josta mukaan tarttui pari posliinikuppia, joita instassakin jo hehkutin. Samana päivänä myös toteutuin yhden photoshootin ja videokuvauksen, josta varmasti lisää kun kuvat virallisesti julkaistaan. Että tässä tälläinen aika nopea entry siitä hieman vajaasta viikosta kun tuli taas Suomesta livahdettua.Post a Comment